FacebookTwitterLinkedIn

Această stație de alimentează cu energie electrică, prin intermediul rețelei de medie și joasă tensiune, peste 26.000 de clienți din zonele – Grozăvești Regie, Crângași, Giulești, Militari, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Răzoare și Drumul Sării. La finalul lucrărilor, va fi asigurată o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică și posibilitatea unui consum sporit. Valoarea estimată a lucrărilor, care se vor desfășura pe parcursul a 3 ani, este de peste 18 milioane lei.

Citește și: Enel aduce energie participanților la Electric Castle

Lucrările de modernizare se vor desfășura în mai multe etape. Astfel, celulele de medie tensiune de tip clasic, vor fi înlocuite cu unele compacte, celulele de înaltă tensiune vor fi și ele înlocuite cu unele compacte de tip hibrid, dulapurile de protecții și panourile de servicii auxiliare aferente echipamentelor de înaltă și medie tensiune vor fi înlocuite, iar transformatoarele de putere vor fi inlocuite cu unele noi, puterea statiei de transformare urmand a fi marita de la 80 MVA la 100 MVA. În plus, în urma acestor lucrări, stația Cotroceni va fi introdusă în sistemul Telecontrol care permite gestionarea echipamentelor de la distanță.

Ziarele locale cu cele mai mari tiraje vândute în primul trimestru al anului 2016

Implementarea lucrărilor de investiții pentru realizarea sistemului de Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2015, 86% din stațiile de transformare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță a rețelei. Astfel, calitatea serviciului de distribuție a crescut semnificativ. Prin comparație, conform autorității de reglementare în domeniul energiei electrice (ANRE), în  2010 clienții Enel resimțeau o durata a unei întreruperii medii per client/an (SAIDI – System Average Interruption Duration Index) de 574 minute, în 2015, același indicator scăzuse la mai putin de jumătate – 221 minute/client/an, acesta fiind cel mai bun rezultat înregistrat în România.

 Lux, adrenalină și artă