
Valetina Popescu a terminat Cibernetica, iar între timp, mai exact acum opt ani, aflată în concediul maternal, cu mult timp liber și mintea mai relaxată, s-a lăsat atrasă de fenomenul handmade.
„Mi-a plăcut întotdeauna să bricolez și am început să fac mici obiecte de decor și bijuterii, am experimentat câțiva ani cu handmade-ul până ce florile au intrat în munca mea, iar de vreo cinci ani am început să lucrez mai organizat”, își amintește ea. A investit aproximativ 10.000 de euro în site-ul, logo-ul și un set-up al unui magazin handmade, bani obținuți printr-un credit ca persoană fizică.
„Am investit constant în materiale și în cursuri de perfecționare în domeniul floral”, adaugă Valentina Popescu.
Cel mai dificil moment cu care s-a confruntat a fost atunci când a realizat că magazinul handmade nu avea șansă de reușită. „Atunci mi-am dat seama că nu e nici ceea ce îmi doream, îmi mânca timp, mai ales cu partea administrativă, nelăsându-mi loc pentru creativitate”, susține ea.
La ora actuală, ea face aranjamente florale pentru nunți, botezuri, și conduce ateliere pentru copii în cadrul business-ului său Atelier Interesart care are o cifră de afaceri anuală de aproximativ 40.000 de euro.
VEZI AICI GALERIA FOTO
Despre piața în care activează, Valentina Popescu spune că există un loc pentru fiecare, cât despre clienții noi pe care îi are, mare parte dintre ei vin la recomandările altor persoane care au colaborat înainte cu Atelier Interesart.
Dacă la început apropiații au fost îngrijorați că a renunțat la jobul pe care îl avea (director de marketing în cadrul uneia dintre regiile de publicitate) în detrimentul unei mici afaceri despre care nu erau convinși că va avea succes, acum sunt încrezători și Valentina Popescu se bucură de suportul lor. Se consultă mult cu soțul ei, care este sales de meserie și, după cum spune ea, „are mult fler”.
Cele mai bune sfaturi pe care le-a primit și urmat, zice că au venit din partea CEO-ului unei companii cu care lucrează de mulți ani: „Să îmi prețuiesc munca și timpul și să am încredere în mine”. Cu timpul, mai spune și că a învățat să prioritizeze, să refuze proiecte care par de la început că nu vor funcționa și să evite colaborările cu persoanele cu care nu se potrivește.
Pare neobosită, deși fiecare zi diferă de cealaltă iar orele sunt în contra timp.
„Fii cinstit cu clienții tăi și fă lucrurile cu pasiune”, este motto-ul după care își ghidează Valetina Popescu afacerea.
Citește și:
Despre forme și fond, Izzidesignbox
Forbes Small Business: Machetele auto, pasiunea unui antreprenor nonconformist
Forbes Small Business: The Coffee Factory sau ce aromă are succesul
Forbes România lansează ediția specială „Small Business – România celor mici”