FacebookTwitterLinkedIn

Odată cu începerea perioadei de pandemie, trecerea la sistemul de lucru remote a afectat senzația de apartenență la grup a angajaților.

De asemenea, studiile arată că izolarea și sedentarismul sunt factori de risc pentru sănătatea mentală și fizică a celor care lucrează de acasă de aproape doi ani. 

De aceea, orice angajator responsabil pentru bunăstarea echipei sale trebuie să ia măsuri. Iată o serie de cadouri potrivite pentru stimularea celor care încă lucrează de acasă, în această perioadă plină de incertitudini pentru întreaga planetă. 

1. Articole de echipament dedicate sportului 

Sportul este cel mai bun aliat al unui angajat care lucrează de acasă. În acest sens, o idee de cadou inspirată poate stimula nevoia sa de a se deconecta de la spațiul pe care este nevoit să îl numească și “Casă”, dar și “Birou”, de atât de mult timp. 

Un echipament de alergare complet, ales în funcție de măsurile pe care acesta le poate transmite pe mail echipei de HR, îl apropie cu un pas pe angajat de această activitate fizică, atât de benefică pentru starea sa de bine, resimțită la nivelul întregului organism.  

2. Abonamente la sală și centre SPA 

Achiziționarea unui abonament colectiv pentru fitness & SPA reprezintă un instrument de HR foarte util, prin care angajații unei companii sunt încurajați să facă sport în săli moderne, dar și să testeze variante de relaxare alternative, precum masajul, aromaterapia, înotul etc 

Un astfel de cadou practic este esențial mai ales în domenii de activitate sau fluxuri de lucru descrise de sedentarism, așa cum este în prezent sistemul work from home, implementat în continuare în foarte multe companii din România. 

3. Bilete pentru seminarii desfășurate online

Dorința de a învăța lucruri noi a celor echipă poate fi recompensată pe măsură, chiar și în condițiile activității desfășurate remote. Pentru colegii care își doresc să participe la seminarii online, un cadou asociat acestei nevoi de perfecționare continuă este mai mult decât practic. 

Unul dintre cele mai importante beneficii are legătură cu anularea oricărei limitări cauzate de spațiu. Orice om din echipă, atât timp cât se bucură de o conexiune bună la internet, este liber să participe la seminarii ținute online, de lideri cu experiență pe arii de lucru diferite.    

4. Vouchere pentru sesiuni de psihoterapie

Psihoterapia reprezintă o formă de ajutor pentru situații-limită, dedicată celor care se confruntă cu niveluri variate de stres, anxietate sau depresie. Activitatea profesională reprezintă unul dintre principalii factori declanșatori pentru dezvoltarea acestor probleme. 

Orice angajator cu simț de răspundere pentru integritatea fizică și emoțională a celor din echipă trebuie să trateze cu extrem de multă seriozitate acest aspect, de aceea, accesul gratuit la sesiuni de psihoterapie, mai ales în condițiile unui job remote, trebuie să fie posibil.  

5. Jucării și seturi de activități pentru cei mici 

Cercetările realizate la nivel global, pe respondenți nevoiți să lucreze în timpul pandemiei de acasă, arată ca productivitatea părinților poate fi afectată, atunci când spațiul de lucru se întrepătrunde cu spațiul celor mici, ținuți acasă din motive de siguranță sanitară. 

În astfel de condiții, jucăriile și seturile de activități dedicate copiilor de doar câțiva anișori pot reprezenta soluții practice pentru realizarea unui program al celor mici, cât timp mami și tati lucrează. 

Lista este variată și poate fi pusă la punct în efortului comun dintre echipa de HR și oamenii din companie, care își împart timpul de acasă între grija pentru cei mici și call-uri, mailuri sau alte activități de natură profesională. 

Pe fondul pandemiei de Covid-19, foarte multe companii au adoptat sistemul de lucru remote, pentru a putea reduce riscurile determinate de transmiterea comunitară la birou. 

În acest context, izolarea și sedentarismul celor aflați în work from home pot cauza probleme de ordin fizic și emoțional, cu impact asupra randamentului profesional, dar și asupra legăturilor interumane, nu doar cu oamenii de la job, dar și cu prietenii sau familia. 

Antreprenorii trebuie sa înțeleagă importanța sprijinului venit din partea companiei și să ofere soluții precum cele de mai sus, pentru a stimula randamentul celor din echipă. În lipsa unor astfel de cadouri practice, distanțarea socială poate răci relație angajat-companie.