FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Familiei Regale, toate vizitele și toate evenimentele de la reședințele regale au fost acoperite financiar din fondurile personale ale Regelui Mihai I al României. Majestatea Sa a decedat în data de 5 decembrie 2017, după o lungă suferință, la reședința privată din Elveția, fiind înmormântat în data de 16 decembrie, cu onoruri militare, la Curtea de Argeș.

Ultimul Drum al Ultimului Rege al României

În cursul anului trecut, Familia Regală a făcut 50 vizite în țară, cele mai multe, șase, la Sinaia, iar cinci au fost la Cluj-Napoca și patru la Timișoara. În plus, câte trei vizite le-au făcut reprezenații acestei la Săvârșin și Iași, iar câte două la Ploiești, Focșani și Curtea de Argeș. De asemenea, câte o vizită au făcut reprezentanții Familiei Regale la Bacău, Constanța, Albești, Coroana, Cotu Văii, Alba Iulia,  Călărași, Slobozia, Piscu,Târgu-Jiu, Mărășești, Mărăști, Oituz, Onești, Brașov, Arad, Sibiu, Micloșoara, Râmnicu-Vâlcea, Târgoviște, Sânnicolau Mare, Pecica și Câmpulung Muscel.

Cele mai importante date despre Regele Mihai I al României: 96 de fapte în 96 de ani

La acestea s-au adăugat 214 acțiuni publice în Capitală și în comunitățile din țară, pe teme militare, diplomatice, economice, educaționale, sociale, sportive, de sănătate, științifice și artistice.

Reprezentanții Familiei Regale au făcut opt vizite în străinătate (Anglia, Turcia – Summit-ul Marmara, Republica Moldova, Polonia, Franța – Soultzmatt, Bulgaria, Iordania și Elveția). De asemenea, aceștia au participat la trei evenimente regale cu mare impact public: Trenul Regal al Aducerii Aminte (Mărășești-Mărăști-Oituz, 11 iulie), care a poposit în cinci din gările țării; Garden Party (10 mai); funeraliile Regelui Mihai, 16 decembrie 2017. 

(video) Proclamația Custodelui Coroanei române către țară: „În eforturile pentru dezvoltarea și consolidarea țării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru și convingerea lui în destinul poporului român”

În România și în Republica Moldova, 45 de școli, licee, universități și organizații poartă nume regal, iar 74 de școli, licee, organizații, congrese și festivaluri au Înaltul Patronaj regal.

La nivel de comunicare, anul trecut, au fost publicate zece cărți cu teme legate de Familia Regală, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a adresat două mesaje Camerelor reunite ale Parlamentului României (27 aprilie și 11 decembrie 2017) și site-ul romaniaregala.ro a fost accesat de 17,6 milioane de ori de pe IP-uri unice. 

(video) Declaraţia Noului Șef al Familiei Regale a României despre dispariția Regelui Mihai I: „Am pierdut, ca voi toţi, un părinte”

Reprezentanții Familiei Regale au subliniat că Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a fost declarată cea mai influentă femeie din România (Forbes România 2017).

Palmaresul Familiei Regale la 20 de ani de prezență publică (1997-2017) în România, sărbătoriți în martie 2017, la Palatul Elisabeta, cuprinde 10.000 de activități publice în țară, 315 vizite oficiale externe și 105 întâlniri cu șefi de Stat.