FacebookTwitterLinkedIn

Majorarea a avut loc în urma investiţiilor în infrastructură energetică şi feroviară, dar şi a rezultatelor din sectorul automatizărilor industriale şi a celor din domeniul echipamentelor medicale.

„2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar şi de câştigarea unor contracte noi, inclusiv în Republica Moldova. În continuare, vedem potenţial de dezvoltare în toate domeniile noastre de activitate, în principal sub impactul a două mari tendinţe. În primul rând, creșterea gradului de digitalizare, care determină o schimbare a modelelor de afaceri și creează necesitatea adaptării rapide în toate sectoarele economice. Un exemplu este producţia, unde discutăm deja de câţiva ani de o nouă revoluție industrială. Al doilea factor de dezvoltare este evoluţia pozitivă resimţită în ultimii ani în domeniul investiţiilor în infrastructură feroviară şi energetică, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabilă a României”, a declarat Cristian Secoşan, CEO Siemens România şi Republica Moldova care a revenit la conducerea companiei începând cu luna septembrie a anului trecut.

Printre proiectele la a căror realizare şi-a adus contribuţia compania Siemens anul trecut se numără modernizarea şi construcţia de staţii de transformare, inclusiv 14 unităţi în Republica Moldova. De asemenea, compania a livrat soluţii de digitalizare şi automatizări industriale pentru o serie de proiecte şi a contribuit, totodată și la dotarea mai multor clădiri de birouri cu sisteme inteligente de management.

Citește și: Lecții pentru 2019 – Cristian Secoșan (Siemens): “Gradul de digitalizare tot mai crescut al societății și al mediului de afaceri reprezintă cu siguranță o mare provocare globală”

În ceea ce priveşte centrele de cercetare-dezvoltare din  România, compania a continuat să dezvolte operaţiunile, una dintre direcţii fiind formarea unei echipe dedicate securităţii cibernetice în Bucureşti.

Numărul angajaţilor la nivelul intregului grup Siemens România a depăşit 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018.

„Există, bineînțeles o fluctuație naturală de personal și este destul de greu de găsit oameni în acest moment, dar facem multe eforturi. Ceea ce e important, pe lângă să găsim oamenii potriviți este ca ei să și înțeleagă ce este Siemens în acest moment. Siemens-ul este o companie inovativă la nivel de tehnologie și a venit mereu cu lucruri noi. Totuși multă lume nu știe încă de dezvoltarea puternică în zona de software (…) Aici, în zona aceasta există o atracție mai mare pentru tinerii absolvenți”, explică CEO-ul companiei.

Pe lângă programele complexe de training ale propriilor angajaţi, Siemens România a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studenţii în diferite programe de practică şi internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenţi se numără un program de practică în domeniul Inteligenţei Artificiale, organizat în Braşov. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente şi software cu o valoare totală de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare în mari centre universitare din România şi Republica Moldova.