FacebookTwitterLinkedIn

Conceptul general îi aparține arhitectului Codrin Trițescu care a coordonat întreaga echipă de proiectare (arhitecți, ingineri de rezistență și instalații, consultanți pe probleme de patrimoniu istoric, siguranț la foc sau scenotehnică). Din echipa lui Codrin Tritescu fac parte arhitecții Oana Pavăl, Alexandra Ardeleanu, Ștefan Nedelcu, Mihai Grapa, Petre Frangulea. Șeful de proiect pentru lucrările de restaurare este arhitectul Mihai Opreanu.

Proiectul de structură este realizat de către echipa coordonată de Bogdan Gagionea, de la firma Popp și Asociații și cu sprijinul inginerului Mădălin Coman.

Proiectul de instalații este realizat de către echipa coordonată de Beatrice Bordeianu, de la firma Addict Engineering și cu ajutorul inginerulul Alin Ungureanu.

„Grivița 53 va fi un simbol atât ca inițiativă și direcție artistică, cât și ca apariție arhitecturală. Într-un fel e firesc. După 73 de ani, era necesar să apară un teatru reprezentativ pentru generația noastră, un obiect care să se impună și care să reprezinte ceva esențial ca demers și spirit. Grivița 53 este moștenirea pe care o lăsăm celor care vin după noi”, a declarat Chris Simion-Mercurian. 

În 2017, la Gala Lafarge Holcim, Proiectul Grivița 53 a fost a fost primul proiect românesc premiat vreodată în cadrul acestei competiții de arhitectură sustenabilă.