FacebookTwitterLinkedIn

Născut la Vișeu de Sus, Maramureș, Adrian Tomoiagă are 30 de ani și este location manager în cadrul IBM Cluj-Napoca. A deschis acest centru IBM și îl dezvoltă în ritm accelerat, în ciuda concurenței foarte ridicate. După absolvirea Facultăţii de Tehnică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, şi-a început cariera într-un rol tehnic, ca Developer şi Consultant SAP IT la MSG. Odată cu mutarea la IBM CIC Bucureşti s-a produs tranziţia rapidă către roluri de leadership. Parcursul său de aproape cinci ani aici a culminat cu rolul de SubPractice Area Lead şi coordonarea activităţii a 24 de manageri.

„Deşi mereu am ţinut să rămân aproape de fundaţia mea tehnică, am dorit să mă implic şi am reuşit să joc un rol central în dezvoltarea ariei de practică de StartUp Management, o noutate la acel moment în ceea ce priveşte serviciile oferite de IBM”, spune Adrian Tomoiagă.

Înainte de a se stabili în Cluj a locuit o perioadă de timp în München unde a și studiat un semestru. Plin de energie și orientat pe rezultate, pune pasiune în ceea ce face și consideră că orice challenge poate fi depășit cu echipa potrivită. De la începutul carierei profesionale și-a dorit să aducă o contribuție în fiecare echipă în care a fost implicat. De la startup-uri în zona commerce până la rolul pe care îl are acum, de a construi un nou centru de inovație în cadrul IBM, consideră că a avut același set de valori, bazate pe încredere și respect față de persoanele cu care a colaborat.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Sunt o serie de buzzword-uri pe care le auzim/vedem pe toate canalele. Digitalizare, Cloud, RPA, Cybersecurity. Din punctul meu de vedere, piaţa în care activăm s-a maturizat foarte mult şi pe lângă partea de livrare pe care o făceam în trecut, aşa numita perioadă de outsourcing, am început să facem atât parte de sales, presales cât şi design de produs. Anul acesta focusul tot mai multor companii va fi digitalizarea şi implementarea soluţiilor în cloud, reinventarea prin tehnologie şi utilizarea datelor la adevăratul lor potenţial”, susţine Adrian Tomoiagă.

Reţeta succesului lui se bazează pe pasiune, network şi modul în care gestionează riscurile. Crede că fiecare dintre noi suntem rezultatul deciziilor pe care le luăm de-a lungul timpului şi deciziile în sine sunt direct impactate de informaţie şi de network-ul pe care l-am dezvoltat.

În fiecare etapă în care s-a aflat a avut o persoană care l-a ghidat şi a vorbit deschis despre challenge-urile prin care a trecut pentru a-i oferi o nouă perspectivă în luarea anumitor decizii. Adrian consideră că mentorul poate să aibă un impact foarte mare şi să fie acel element distinctiv care te ajută să iei anumite decizii.

Despre cele mai importante lecții pe care le-a dobândit până acum spune că sunt aceleaşi lecţii pe care le-a luat cu el de acasă, învăţate atât de la părinţi cât şi de la bunici. „Prima lecţie ar fi să îţi păstrezi cuvântul. Odată ce ai spus sau ai promis ceva, trebuie să te ţii de această promisiune. Din punctul meu de vedere, este şi lecţia care îţi dă etica în ceea ce faci şi în timp te pune în acel cerc în care semnarea unui contract este doar o formalitate. Îmi place enorm să lucrez cu persoane care cred în cuvânt şi fac totul pentru a livra ceea ce promit. A doua lecţie, la fel de importantă ca şi prima, ar fi să munceşti şi să apreciezi munca oamenilor pe deplin, doar aşa ştii să apreciezi succesul şi să respecţi oamenii care depun un efort pentru a obţine ceva. A treia lecţie este legată de pasiune, trebuie să îţi placă ceea ce faci. Cred că până acum m-am lovit constant de aceste trei lecţii pe care le reîntâlnesc constant în activităţile zilnice”, mai spune Adrian.

#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Vreau să le mulțumesc mentorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului, dar și părinților mei pentru valorile pe care mi le-au indus.

Vezi aici lista generației 30 sub 30, ediția 2019