FacebookTwitterLinkedIn
Violeta Ciurel este din 2010 pre­­­şedinte şi CEO AXA Asigurări România, iar din 2012 şi preşedinte al Consiliului de supreveghere al AXA Insurance Ungaria. A participat la proiecte de con­­sultanţă pentru guvernele diferitelor ţări în vederea reformării sistemelor naţionale de pensii, proiecte la nivel european pentru pensiile private şi găsirea unei soluţii pan-europene în acest domeniu.Între 1997 şi 2010 a ocupat diferite poziţii de management în cadrul grupului ING, în România şi Olanda. În Olanda, unde a petrecut şase ani, cea mai înaltă funcţie a fost cea de CEO Regional Greenfields & Business Development Insurance Central Europe.Niciodată nu a uitat însă de vocaţia sa, cea de profesor, moştenită din familie. Şi-a propus să ajungă profesor universitar până la 40 de ani şi a reuşit cu câteva zile înainte de a împlini 41. „Îmi place mult să lucrez cu oameni tineri, fac asta de zeci de ani, îi ajut să se dezvolte profesional şi uman. Mi se pare foarte frumos să poţi ajuta oamenii să crească, să se maturizeze, e cel mai frumos lucru pe care poţi să îl faci. E ceea ce fac şi în firmă”.

Pe lângă munca pe care o presupune funcţia de CEO AXA şi cea de profesor universitar la ASE, la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Violeta Ciurel participă benevol la proiectele Junior Achievement Romania, o organizaţie internaţională care își propune să ajute şcoala şi elevii. „Am colaborat la câteva proiecte excepţionale de educaţie financiară, de care e mare nevoie, la orice nivel de vârstă, de educaţie şi profesional. Ar trebui făcute eforturi foarte mari din partea tuturor celor interesaţi ca acest nivel să se îmbunătăţească. Am avut proiecte pentru liceu, în ţară şi în Bucureşti, dar anul trecut am avut un proiect şi la şcoala primară şi a fost o revelaţie. Copiii au luat foarte în serios cursul, au făcut teme cu familia, au vorbit despre nevoile şi dorinţele lor şi au făcut diferenţa dintre ele.”

CEO AXA Asigurări de Viaţă şi-a propus să viziteze în următoarele luni toate cele 53 de agenţii din ţară ale companiei, pentru a ţine legătura cu reţeaua de vânzări. „Industria noastră e foarte puternic afectată de aceasta criză. Chiar dacă economia a început să crească, efectele la nivelul companiilor şi al populaţiei nu se văd imediat.”

Previziunile sale sunt optimiste pe termen lung. „Dar nu cred că se vor schimba multe nici anul acesta, nici cel viitor, chiar dacă economia ar continua să crească. Problema este dimensiunea foarte mică a clasei de mijloc, iar concurenţa noastră sunt toţi cei care targetează veniturile disponibile ale acestei categorii.”  Pentru Ciurel, greutatea nu vine din a vinde siguranţă, ci din schimbarea priorităţilor şi a comportamentului de consum al clienţilor, la care se adaugă şi o oarecare lipsă de educaţie financiară. „Personal nu îmi propun să fiu influentă, cred că asta vine din ceea ce faci şi cum eşti perceput, din experienţa de viaţă şi profesională.  Nu cred că vine nici odată cu poziţia, ca şi autoritatea, influenţa se câştigă în timp. Cred că are mare legătură şi cu încrederea pe care o transmite persoana respectivă”, spune Violeta Ciurel.

GALERIE FOTO: 50 cele mai influente femei

Citeşte şi: Puterea femeilor, noua normalitate. 50 cele mai influente