FacebookTwitterLinkedIn

Paul Barnett, preşedinte Ursus Breweries

Forbes: Care este cuvântul ce caracterizează cel mai bine anul 2021? Argumentați.

Paul Barnett: În opinia mea, cuvântul care descrie cel mai bine acest an rămâne „adaptabilitate”. Contextul actual este în continuare unul dominat de incertitudine, astfel încât a fost foarte important pentru noi ca, și în 2021, să reușim să ne ajustăm acțiunile din mers și să ne adaptăm la situații noi sau neașteptate. Cu toate acestea, am considerat de asemenea important să ne respectăm agenda legată de inovații și să nu deviem de la planurile pe care ni le-am propus în această arie.

Astfel, pentru Ursus Breweries, 2021 a marcat lansări importante în România, cum ar fi cele ale Ursus Cherry Lager și Viper Hard Seltzer, precum și schimbarea identității vizuale a URSUS.

 

Forbes: Care au fost motivele dvs de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2021? Care sunt rezultatele activității companiei/ grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Paul Barnett: Motivele principale de îngrijorare au fost cele legate de pandemie, ca atare ne-am concentrat în primul rând pe sănătatea și siguranța angajaților noștri. Un alt aspect cheie a fost legat de asigurarea continuității afacerii noastre în acest mediu volatil, care a adus cu sine provocări adiționale, cum ar fi creșterea costurilor materiilor prime, a utilităților, a materialelor, precum și creșterea costurilor fixe. În acest context, predictibilitatea măsurilor luate de autorități este esențială.

În ceea ce privește rezultatele, anul încă nu s-a încheiat, și ne așteptăm ca acestea să fie bune, deși deja putem observa efectele pandemiei.

 

Forbes: Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021?

Paul Barnett: Am avut multe motive de optimism în 2021. Pentru mine, un factor important a fost, bineînțeles, motivația oamenilor din Ursus Breweries – faptul că am colegi dedicați, care reușesc să depășească orice obstacole și să contribuie la rezultatele organizației mă determină să privesc cu optimism spre viitor și să fiu mândru că fac parte din această echipă. Mai mult, deși am avut un context dificil, am reușit anul acesta să ne continuăm planurile legate de inovație.

 

Forbes: Cum caracterizați mediul privat de afaceri din România în anul 2021 în privința rezilienței și dinamicii? Argumentați.

Paul Barnett: Sectorul privat a fost atât rezilient, cât și flexibil, deoarece am reușit să ne adaptăm rapid planurile și bănuiesc că și alte businessuri au făcut același lucru.

 

Forbes: Care sunt deciziile bune pe care le-a făcut guvernul pentru încurajarea și susținerea mediului de afaceri din România în anul 2021? Care sunt lucrurile pe care trebuia să le facă, dar nu le-a făcut?

Paul Barnett: Așa cum am menționat anterior, există nevoia de predictibilitate deoarece pandemia are în mod inerent o mulțime de factori care necesită ajustări rapide. Predictibilitatea oricărei schimbări de reglementare va fi importantă atât pentru industrie, cât și pentru sectorul de business în general. Ea poate fi infleunțată strict de către autorități, iar noi vom continua să ne poziționăm ca parteneri ai Guvernului.

 

Forbes: Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial în anul 2022?

Paul Barnett: Din păcate, cred că pandemia și efectele sale asupra economiei vor rămâne o provocare și în 2022. În plus, ne confruntăm și cu presiunile venite din zona lanțului de aprovizionare.

(26 noiembrie 2021)