FacebookTwitterLinkedIn

Apa dură provoacă o mulțime de neplăceri, atât în domeniul rezidențial, cât și în cel industrial. Din cauza nivelului ridicat de calciu și magneziu apar depuneri în instalații, blocări ale fluxului de apă și diverse avarii ale echipamentelor. De asemenea, apa dură conduce la un consum crescut de energie, costuri ridicate pentru schimbarea frecventă a bateriilor, conductelor și robinetelor ori necesitatea de a utiliza mai mult detergent la spălarea hainelor și rufelor. Pentru a rezolva aceste probleme, specialiștii recomandă utilizarea tehnologiilor de dedurizare fără sare, o soluție foarte populară pentru tratarea apei calcaroase.

Ce înseamnă tehnologie de dedurizare fără sare

Apa este considerată dură atunci când conține aproape 60 de miligrame de calciu și magneziu dizolvate. Procesul de dedurizare se referă la eliminarea calcarului din apă prin diverse modalități. În multe cazuri, când este vorba de duritate permanentă, dedurizarea se face prin adăugarea de sodiu în apa. Însă, pentru cea mai bună performanță posibilă se poate folosi un dedurizator de apă fără sare, care folosește tehnologia TAC pentru eliminarea durității.

TAC este acronimul de la Template Assisted Crystallization, o soluție foarte modernă și cu o eficiență de 99,9% împotriva depunerilor de calcar. Un dispozitiv care are la bază această tehnologie nu permite ionilor de calciu și magneziu să mai adere la suprafață. Practic, dedurizatorul fără sare este mai degrabă un echipament electronic de condiționare a apei sau un decalcificator, care are rolul de a preveni depunerea calcarului din apă în interiorul instalațiilor.

Ce dedurizatoare fără sare oferă Azura

Compania Azura pune la dispoziția utilizatorilor din mediile comerciale și rezidențiale dedurizatoare profesionale fără sare care folosesc tehnologia modernă TAC. Apa dură afectează instalațiile sanitare, echipamentele și produsele electrocasnice, deteriorează articolele vestimentare și vesela, precum și pielea sau părul, de aceea este necesar să fie instalate sisteme pentru tratarea apei acesteia. Dedurizatoarele fără sare conduc la obținerea unei ape curate, sigure și sănătoase, însă fără a îndepărta ceva din conținutul apei. Aceste echipamente acționează mai degrabă ca un detartrant deoarece creează un câmp electromagnetic și modifică structura ionilor de calciu și magneziu, care nu se mai pot prinde de conducte.

Dedurizatoarele fără sare oferite de Azura pot fi utilizate în domeniul HoReCa, pentru irigații, instituții publice, clădiri de birouri, spălătorii, ferme, alimentări comunale/orășenești sau locuințe private. Acestea sunt ideale pentru diferite debite, care încep de la 4 litri/minut și pot ajunge până la 62 litri/minut. Apa pe care aparatele o tratează rămâne la fel din punct de vedere chimic, duritatea sa rămâne aceeași, adică suma sărurilor de calciu și magneziu, dar efectul tratării cu dedurizatorul fără sare curăță treptat instalațiile de depunerile interioare.

Ce beneficii oferă tehnologiile de dedurizare fără sare

Tehnologia TAC nu demineralizează apa, nu consumă sare sau apă, nu poluează și nici nu necesită regenerare ori spălare inversă. Folosirea unui dedurizator fără sare este destul de simplă, iar unul dintre marile avantaje ale aparatului este protejarea conductelor și tuturor echipamentelor de calcar. Fără o apă dură, durata de viață a aparatelor va fi prelungită, funcționalitatea lor îmbunătățită, iar consumul de electricitate diminuat. Tehnologiile de dedurizare fără sare înseamnă economie de bani și obiecte curate, fără urme de calcar, dar și o bunăstare generală pentru că pielea și părul vor fi mai strălucitoare, iar organismul mult mai sănătos.

O apă mai puțin dură poate avea un impact deosebit asupra bunăstării tale generale, de aceea e indicat să folosești tehnologii de dedurizare fără sare. Cu siguranță te vei bucura să observi că echipamentele tale nu se vor mai deteriora atât de repede și că depunerile de piatră au dispărut, la fel și petele albe. În plus,  nu mai există nici un risc pentru sănătate, iar apa va avea un gust mai bun!