
Mai precis, la orice achiziție făcută cu WWF Bonus Card, Garanti Bank donează din partea posesorului de card 0,5% din sumă către proiectele pe care WWF le derulează în țară.
WWF Bonus Card este primul card de pe piaţa bancară din țară care susține o organizație de mediu, iar volumul tranzacțiilor efectuate cu WWF Bonus Card a crescut considerabil din 2010 și până în prezent, ridicându-se la 18 milioane lei în 2014, adică o creștere de 55% față de 2013.
„WWF Bonus Card le oferă clienților Garanti Bank șansa de a se implica și de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin susținerea proiectelor derulate de WWF în România”, spune Emre Unal, director carduri, Garanti Bank.
În prezent, există 4.500 de posesori de WWF Bonus Card, iar anul acesta și-au folosit cardurile cu precădere pentru a cumpăra electronice, îmbrăcăminte și produse din supermarket-uri sau din magazinele de bricolaj.
Printre proiectele susținute cu WWF Bonus Card se numără campania „Salvați Pădurile Virgine”, ceea ce a însemnat punerea sub protecție a ultimelor păduri virgine din țară și „Gestionarea durabilă și certificarea pădurilor cu valoare ridicată de conservare”.
Până în anul 2011, cu sprijinul WWF, 700.000 de hectare de pădure privată și de stat au fost certificate FSC în România. Alte 2 milioane de hectare se află în procesul de obținere a certificarii. Aceasta garantează că pădurile sunt administrate responsabil, pe criterii sociale, economice și ecologice.
WWF Bonus Card oferă clienților posibilitatea de a se implica în procesul de conservare a naturii și să contribuie direct la îmbunătățirea mediului în care trăiesc, prin susținerea proiectelor derulate de WWF în România.
WWF este una dintre principalele organizații neguvernamentale, care își dedică activitatea protejării mediului înconjurător, cu peste 5 milioane de susținători și o rețea activă în peste 100 de țări. Misiunea ONG-ului este de a stopa degradarea mediului înconjurător și de a crea un viitor în care oamenii să poată trăi în armonie cu natura, conservând biodiversitatea la nivel global, încurajând un stil de viață sustenabil și promovând reducerea poluării și a risipei de resurse.
În țară, WWF este prezentă din 2006 cu scopul de a proteja pădurile, peisajale sălbatice și animalele pe cale de dispariție.