
Delgaz Grid, alături de partenerii de la Universitatea “Ștefan Cel Mare” Suceava, a implementat în 2023 conceptul “Ecological Corridor Management (ECM)” pe o suprafață de 60 de hectare, aferente a aproximativ 20 de km de traseu de linie.
De asemenea, 200 de hectare au fost mapate și sunt pregătite pentru implementarea proiectului, având ca obiectiv creșterea biodiversității florei și faunei sub liniile aeriene de înaltă tensiune.
După etapa de mapare și planificare a biotopurilor întâlnite pe traseele coridoarelor liniilor aeriene de înaltă tensiune de 110 kV din zona Moldovei, compania de distribuție Delgaz Grid a făcut primii pași în amenajarea efectivă a acestora.
Pentru anul în curs compania și-a propus amenajarea a circa 185 hectare de coridoare ecologice, din care pe aproximativ 100 de hectare lucrările sunt în plină desfășurare. Tot pentru 2024 este vizată maparea a încă 150 hectare de coridoare.
Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, și-a propus ca până în 2030 să ajungă la circa 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul a 370 de km de rețele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere în cele șase județe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).
Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universități, ONG-uri din România, dar și cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania.
Grupul E.ON a fost prima companie energetică din lume care și-a declarat sprijinul pentru Programul Națiunilor Unite pentru Mediu în refacerea ecosistemelor pentru protecția climei și biodiversitate.
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.