FacebookTwitterLinkedIn

Programul „Atelierele Holcim”  face parte din acțiunile de responsabilitate socială pe care compania le desfășoară  în sprijinul pregătirii profesionale a tinerilor din comunitățile Holcim,  program  de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor,  inițiat în cursul anului 2015.

Programul  este derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Câmpulung și Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd și va viza în anul 2016 pregătirea a 60 de elevi din clasele a IX-a și a X-a – specializare mecanică și electrică.

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Campulung

Modernizarea atelierelor de practică din colegiile partenere a vizat amenajarea spațiului existent, asigurarea condițiilor de siguranță și igienă, dotarea atelierelor cu scule și echipamente, bancuri și truse de lucru, precum și repunerea în stare de funcționare a mașinilor existente. Investiția companiei în proiectul „Atelierele Holcim” se ridică la 110.000 euro.

VEZI ȘI: Holcim România are un nou director general

„Dezvoltarea durabilă reprezintă unul dintre obiectivele cheie ale activității Holcim România și se bazează pe sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale și investiţiile în platforme educaţionale mai bune şi mai sigure. Credem că România are mare nevoie de formarea profesională a generațiilor viitoare de specialiști pe diverse domenii de lucru, acesta fiind unul dintre cei mai importanți vectori de evoluție economică sustenabilă”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.

Anul  acesta, Atelierele Holcim vor debuta în luna aprilie, când elevii de la cele două colegii vor beneficia de cursuri de abilități personale, pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, precum și asumarea responsabilităților. De asemenea, elevii vor afla de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre sănătatea și securitatea în muncă și acțiunile ce au ca scop grija asupra mediului înconjurător.

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Alesd - 4

Elevii vor trece, ulterior, printr-un proces de selecție pentru a fi integrați în  toamnă, la modulul de practică, în cadrul căruia vor efectua un stagiu de practică de trei săptămâni la una dintre fabricile Holcim din România (Aleșd sau Câmpulung). Elevii vor avea astfel posibilitatea de a vedea cum pot avea succes practicând o meserie în siguranță și la un nivel ridicat de performanță.

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 5 terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați, fiind  membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim în 2015.