
Când ai plecat din România?
Am plecat în 2011, când m-am mutat în Copenhaga. Fusesem acceptată la un master în Studii Media la Universitatea din Copenhaga.
Cum ai ajuns la Bang & Olufsen?
Procesul de recrutare de la Bang & Olufsen a fost una dintre cele mai intense și interesante experiențe. Am fost peste 100 de candidați pentru poziția mea, foarte mulți având în spate portofolii impresionante și mulți ani de experiență, așa că am trecut prin mai multe runde de interviuri, teste și probe practice. Îmi amintesc cum, cu fiecare test sau interviu trecut cu succes, mă onora și entuziasma în același timp faptul că o companie-simbol național pentru Danemarca își dorea și a ales pe cineva din afară pentru a se ocupa de imaginea sa pe partea de PR.
Ce ai făcut înainte? Ce pregătire ai?
În România, am terminat Facultatea de Jurnalism, în 2008. Încă din timpul facultății și, timp de câțiva ani după terminarea ei, am lucrat în media, mai întâi pentru ProTV, apoi pentru Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a ProTV. La sfârșitul celor doi ani de masterat în Copenhaga, am început o colaborare cu Ambasada României în Danemarca, în special pe partea de presă, urmată de o altă colaborare cu 3F, unul dintre cele mai mari sindicate din Danemarca, pe o serie de proiecte dedicate comunităților de români care muncesc în această țară. După aceea și înainte de Bang & Olufsen, am lucrat pentru UMAGE (VITA Copenhagen), o companie de design interior, concept scandinav, fiind responsabilă de comunicare, PR și social media. Foarte recent, am acceptat o poziție de director de comunicare pentru Son of a Tailor, o companie tânără, dar cu potențial și ambiții mari, care își dorește să revoluționeze industria modei, de la felul în care sunt produse articolele vestimentare până la educarea consumatorului pentru un viitor mai „verde”.
Cu ce te-ai ales din punct de vedere profesional sau uman?
Lucrând în echipa globală, în poziția de Global Brand PR Manager, am avut ocazia să descopăr compania inside out, fiind responsabilă pentru proiectele de brand, de imagine a companiei, de la lansarea unor produse în ediție limitată până la colaborarea cu diverși parteneri ai companiei. M-am ocupat, astfel, atât de partea de creare, cât și de execuție a strategiei de PR din jurul unor proiecte speciale, cu parteneri precum HP, Ford sau Bentley, care oferă clienților lor un sunet atent calibrat, marca Bang & Olufsen, dar și de lansarea unor produse născute din colaborări precum cea cu regizorul David Lynch sau cu brandul de lux RIMOWA. Am cunoscut și am lucrat cu oameni minunați, de la care am învățat enorm, care m-au inspirat și care încă mă inspiră zi de zi și pe care sper doar să îi fi inspirat la fel de mult la rândul meu. Cred că toți suntem produsul oamenilor din jurul nostru, atât din punct de vedere profesional, cât și uman.
Ce îți place în munca ta? Faci ceea ce îți place?
Lucrez cu produse și branduri în care cred, cu sisteme de valori bine definite, care corespund valorilor mele. Pentru mine, este foarte important să cred în produs, să promovez o companie care mă face mândră să spun unde lucrez. Asta mă motivează și îmi conferă satisfacție, îmi aduce acel zâmbet pe buze. Iubesc ceea ce fac prin natura job-ului meu, dar și prin prisma companiei din spatele lui.
Ce faci în timpul liber?
Am un stil de viață foarte activ. Atunci când nu particip la diverse evenimente culturale sau festivaluri de muzică, cercetând magazine de design interior sau fiind absorbită de o carte bună sau de un podcast nou, cel mai probabil mă găsești în aeroport. Asta pentru că profit de fiecare moment ca să călătoresc sau să îmi planific următoarea călătorie. Am vizitat aproape 40 de țări până acum, cele mai multe în ultimii ani. Călătoriile te transformă fundamental, deschid orizonturi, minți și papile gustative, te fac să vezi și să apreciezi lumea cu alți ochi, să ieși din zona de confort și să descoperi că de multe ori granițele nu există decât pe hârtie sau acolo unele ni le impunem singuri.
Te-ai întoarce în țară?
Este una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des. Și chiar dacă mi se adresează frecvent, răspunsul nu este unul ușor. Am plecat din țară cu gândul că voi sta câțiva ani. După aproape opt ani, încă sunt aici, dar nu exclud perspectiva unei întoarceri în viitor. România e, în continuare, „acasă”. La fel e și Copenhaga. Așa că nu de puține ori călătoresc între Copenhaga și București. Uneori, faptul că nu locuiesc în țară mă leagă și mai tare, făcându-mă să devorez orice știre care îmi pică în mână, să promovez România și oamenii de valoare pe care îi avem sau i-am avut și să prețuiesc fiecare moment petrecut în țară, bucurându-mă de fiecare clipă cu o intensitate pe măsura dorului.