FacebookTwitterLinkedIn

Crăciunul concentrează într-un timp scurt multă energie, consumată pe ultimele socoteli cu anul care se încheie, dar regenerată prin momentele de reunire cu familia sau prietenii. Până la acele momente, am ales o serie de șase idei pentru cadourile de Crăciun, sperând să inspire, să bucure și să vă fie de folos.

1. Bookletta – geanta pentru #bookaholici

A cunoaște pasiunile sau plăcerile cuiva reprezintă un cadou de la sine înțeles, însă a oferi un dar care să includă acele fericiri înseamnă cu adevărat o binecuvântare. O astfel de combinație poate fi bifată în cazul în care destinatarul cadoului este o persoană care are mereu la îndemână o carte.

O inspirație de pus sub brad pentru această categorie poate fi culeasă din proiectul inventiv Bookletta, înființat în 2012. Se găsesc diverse modele, de la Chic, Retro, Clasic, Office, Rucsac  sau Safari, având în comun același compartiment transparent, în care cartea este deținător de drepturi absolute.

2. Eșarfa – portret de femeie

Eșarfele Andreea Tincu sunt țesute cu povești, reușind să portretizeze în mătasea naturală eternul mister feminin. Winter Fairytale, Magic Night, The Indy Story, Tender Magnolias sunt doar câteva dintre semnăturile Andreei Tincu, putând fi asortate lejer cu perioada cadourilor, dar și în funcție de vârsta și preferințele celei căreia i se oferă eșarfa.

Citește și Inspirația de Crăciun: cele mai bune idei de cadouri

3. Papionul – de modă veche și nouă

Unde cămașa prisosește, papionul intervine. Un astfel de accesoriu poate îmbogăți oferta de piață în ceea ce privește alegerea unui cadou pentru un bărbat. De data aceasta am ales două idei, una de modă veche, cealaltă de inspirație modernă, chic și îndrăzneață.

Cei de la Papionette își tratează produsele cu diversitate și curaj. Printre modelele clasice, de ocazie, vintage, în carouri, cu buline sau teme de iarnă, există și papioanele de lemn sau de sticlă. Sunt prelucrate din lemn de plop, modelate în diverse forme: diamant, ochelari, mustață, fluture sau pește.

4. Delicatesele Florescu – pentru cafegii și nu numai

Completarea unui cadou cu arome rare rafinează și limpezește dimineața de Crăciun. Inspirația vine de la primul magazin de cafea gourmet construit în București: Delicatesele Florescu. Printre ofertele de cadouri se numără cafeaua Jamaica Blue Mountain, care crește la peste 2.000 de metri sau cafeaua Sfânta Elena, cu un buchet deosebit oferit de climatul subtropical, într-una dintre cele mai nepoluate zone de pe pământ.

5. Pulcinel – povestea scrisă de Regina Elisabeta

Poveștile ne-au cucerit dintotdeauna, fie că le-am cunoscut printr-un film, o piesă de teatru sau pe hârtie. Un cadou fără dată de expirare poate fi oferit prin intermediul unei povești.

Pentru această idee am ales o poveste scrisă de Regina Elisabeta a României, cunoscută și sub pseudonimul artistic Carmen Sylva („cântecul pădurii”). „Domnul Pulcinel”, păpușa din lemn, a prins viață prin condeiul reginei, mânată de suferința pierderii propriului copil. Și-a înăbușit durerea în creație, rezultând o poveste de dăruit oricărui copil, și mai mic, dar și mai mare.

Minunatul volum reproduce, pentru prima dată din 1894, textul poveștii în patru limbi (română, franceză, germană, engleză) din ediția princeps a cărții Monsieur Hampelmann, alături de ilustrații de André Lecomte du Noüy, arhitectul curții regale și fotografii din Arhiva Princiară de Wied.

„O lumină strălucitoare îl învălui din toate părțile și, cu totul schimbat la față, Pulcinel își lăsă pe pământ masca și sforicelele, zburând înaripat acolo unde nu mai e nici necaz, nici spaimă, nici frică, nici ingratitudine, nici rușine și unde totuși e un locșor chiar și pentru cel mai umil Pulcinel, adeseori un loc mai presus decât pentru doamnele îmbrăcate în mătase, ce nu au fost decât frumoase, dar nu și-au dat osteneală să învelească pe copii, cum a făcut Pulcinel cel nebăgat în seamă.” – Domnul Pulcinel, pagina 75, editura Vremea

6. Smythson – cadouri regale

Un dar inspirat din produsele fabricate pentru Casa Regală a Marii Britanii poate fi ales din colecțiile create de Smythson. Fondat în 1887, de către Frank Smythson, brandul a fost premiat de patru ori la rând cu Royal Warrant, o recunoaștere din parte Familiei Regale a Marii Brtianii pentru servicii, calitate și excelență.

Drept urmare, produsele s-au moștenit de la o generație la alta, îmbogățind portofoliul cu diverse colecții de lux: The Bond Street Bag – 1900, primul jurnal portabil creat vreodată, gândit pentru a fi păstrat în buzunarul de la pieptul unui veșmânt bărbătesc fără a crea probleme – The Panama Diary (1908) sau agenda celebrei actrițe Katharine Heburn (1955), personalizată cu inițialele sale și împodobite cu aur.