FacebookTwitterLinkedIn

Atât pentru companii cât și pentru antreprenori,  a rezista două decenii pe o piață este o performanță. Cu atât mai mult când e vorba de piața românească.

Chiar dacă ultimii ani au adus un climat economic zguduit de criză și inconsecvențe legislative, de care se plâng atât investitorii români cât și cei străini, există un număr semnificativ de companii românești care au reușit să reziste mai bine de 20 de ani piața românească. Au găsit soluții în perioadele de criză și au demostrat că fiecare etapă parcursă în cei 20 de ani este o lecție. Odată învățate, lecțiile desprinse devin un ghid pentru următorii ani și pentru alte noi businessuri.

Ce putem învăța de la cei care construiesc afaceri de succes, le vând pe bani mulți, iar apoi o iau de la început –  Antreprenorii în serie.

Parteneriatul ca lecţie – cum a reușit Ion Țiriac să aplice talentul de sportiv în business.

Lecțiile unuia dintre cele mai cunoscute branduri românești după 20 de ani de afaceri în producția de mobilă.

Învățăturile turismului.

Sectorul construcțiilor pare să fi trecut, în ultimii 20 de ani, de la extaz la agonie. Ce au învățat antreprenorii de aici.

Una dintre cele mai mari bănci românești a apărut la începtului anilor ’90 de la ,,o simplă idee”.

Când griul betonului și negrul asfaltului sunt mai valoroase decât galbenul aurului.

Lecția exploratorilor.

IT-ul românesc s-a născut în ’90. Ce au învățat fondatorii celor mai mari afaceri din acest domeniu în ultimii 20 de ani.

,,Americanul” care a venit în România în 1990, a renuțat la viața liniștită și a început să facă afaceri în România.

Au apărut pe piață în momentul în care în România agențiile de publicitate se puteau număra pe… două-trei degete. Afla povestea lor.

Lecțiile străinilor cu afaceri românești.

Evoluția investițiilor străine în ultmii 20 de ani.

Povestea companiei care a scris istorie în industria copiatoarelor şi a imprimantelor, iar acum se pregăteşte să facă faţă noului val al erei digitale.

Cele mai vechi afaceri din lume.

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, disponibilă din 20 decembrie  la punctele de vânzare a presei, dar și în variantă digitală în webviewer  sau în aplicația de iPad a Forbes România.