Din punct de vedere al business-ului, Cyber Smart Defence a înregistrat o creștere a activității, potrivit lui Mădălin Dumitru, deoarece are de „rezolvat” mai multe situații în ceea ce privește securitatea cibernetică. „Acum trebuie să protejăm companiile nu doar atunci când ele dețin informații confidențiale, dar odată cu acest „work from home” se deschid foarte multe vulnerabilități, pe care hackerii le exploatează. Atacurile cibernetice au început să crească, hackerii au găsit un context pentru a face și mai mulți bani decât făceau înainte, pentru că frica controlează omul și este un sentiment exploatat de către hackeri.”
Fondatorul și CEO-ul Cyber Smart Defence a afirmat în cadrul emisiunii ForbesForward că măsurile de siguranță cibernetică ar fi trebuit adoptate înainte de începerea crizei, pentru a lucra de acasă în siguranță. „Nu este suficient să ai un VPN, este nevoie și de o securizare a router-ului de acasă, „two factor autentification” este o altă măsură care trebuie luată urgent de către utilizatori. Adresa de mail folosită pentru conturile de socializare trebuie să fie o adresă complet separată de care să nu știe nimeni, adresa de business trebuie folosită doar în mediul de business iar adresele folosite pentru plăți trebuie să fie și ele diferite. Cu cât expui mai puține date, cu atât ești mai protejat, hackerii nu pot ataca ceea ce nu știu.”
Mădălin Dumitru a declarat că în viitor vor avea succes companiile care se vor adapta la tot ce înseamnă digitalizare și companiile care vor avea securizate datele. „Nimic altceva nu este mai important, informația înseamnă putere. Vor prospera companiile care își vor proteja informația și nu vor cădea pradă spionajului economic, pentru că acest lucru se întâmplă, companiile fură informații de la concurență în interes propriu. Firmele care nu se vor adapta și nu vor securiza ce au mai important (datele) vor da faliment, se vor închide.”
Fondatorul și CEO-ul Cyber Smart Defence a menționat că este posibil ca multe companii să constate că li s-au furat date de pe servere și că le-a fost afectată disponibilitatea serviciilor. „Eu văd foarte multe atacuri și văd creșterea lor în spațiul cibernetic odată cu această digitalizare în masă, hackerii fac foarte muți bani, fie că vând datele companiei sau prin alte metode, este o industrie foarte mare, iar în „dark web” se vede această activitate.”