
Prefinanţarea subvențiilor este acordată pentru doi ani, în baza adeverinţei emise de APIA.
Creditul poate fi accesat de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale și întreprinderi individuale, în calitate de producători agricoli sau fermieri, care solicită plata în cadrul SAPS (schema de plată unică pe suprafață), incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.
Prin această finanțare se acordă 80% din valoarea subvenției cuvenite în primul an de finanțare, dar nu mai mult de 225.000 de euro, și 80% din nivelul subvenției ce urmează a se încasa în anul următor, dar nu mai mult de 125.000 de euro.
De asemenea, în cel de-al doilea an al creditării, suma acordată inițial poate fi majorată, cu posibilitatea prelungirii facilității pentru o perioadă de 12 luni, iar dobânda se poate achita lunar, trimestrial sau anual.
„Credem cu tărie că sectorul agricol din România este un domeniu important care contribuie la dezvoltarea economică”, declară Roxana Maria Hidan, directorul Direcției IMM din OTP Bank România.
OTP Bank Romania confirmă că, în 2017, profitul ajustat după impozitare i-a crescut cu 88%, până la 44,85 de milioane de lei
OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 44,85 de milioane de lei (9,8 milioane euro), anul trecut, în creștere cu 88% față de anul anterior, potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului.
OTP Bank a renunțat la preluarea Băncii Românești – și-a retras contestația față de decizia BNR care nu aproba tranzacția
Activele băncii au crescut cu 9%, ajungând la 9,37 de miliarde de lei, reprezentând o cotă de piață de 2,19%, în creștere de la 2,09% din anul anterior. Astfel, s-a menținut pe locul 11 al sistemului bancar românesc, dar a pierdut șansa de a avansa rapid în tot după ce Banca Națională a României nu și-a dat acordul ca aceasta să preia Banca Românească. Această tranzacție a fost semnată în vara anului trecut și a fost aprobată de Consiliul Concurenței din România.