Copii care știu să-și traducă visele în realitate… Da, avem aici o nouă serie de tineri talentați care și-au găsit marea pasiune și, drept recunoștință pentru acest fapt, muncesc pentru a o duce la rang de performanță. Sau poate doar se joacă, cum știu ei mai bine, cu multă seriozitate și responsabilitate, cu bucuria de a face ceea ce le place și împlinirea de a-și vedea efortul răsplătit. de Tina Solonaru
Ariana Sitaru, o mică balerină de mare succes

Ariana are 12 ani și face balet de când avea 5 ani, această artă minunată ajungând să treacă de la hobby la performanță în foarte scurt timp. Visul ei este să danseze pe marile scene ale lumii.
„Numele meu este Ariana Sitaru, am început să fac balet la grădiniță și apoi am continuat la Opera Națională București, sub îndrumarea doamnei Magda Rovinescu. Am participat la numeroase competiții naționale și internaționale. Pe lângă competiții, la vârsta de 7 ani, am avut onoarea să dansez la o gală celebră din Canada, alături de balerini de renume din Rusia. La 9 ani, am dansat pe celebrul Broadway și la sediul ONU din New York. Tot la 9 ani, am dansat la o gală din Japonia alături de nume mari ale baletului mondial. Am dansat împreună cu colegele mele de la ONB la Ambasada României din Portugalia, Ambasada Greciei, castelul Reginei Maria din Balcik (Bulgaria). Totodată, am avut ocazia să particip la un festival din Italia alături de mulți tineri talentați.
Ca și concursuri internaționale, am fost de 2 ori la Paris, Rimini, Barcelona, Portugalia, Bulgaria și Berlin. Am obținut o bursă la școala de balet din Műnchen, la conservatorul din Portugalia și la școala de balet din Cannes.
Pe lângă competiții, burse, baluri, am dansat de multe ori pe scena ONB și pe cea a Teatrului de Musical și Operetă ,,Ion Dacian”, având peste 20 de apariții la posturile TV din România.
Mă antrenez zilnic 4-5 ore, inclusiv în weekend. Este clar că baletul ocupă cel mai important loc din viața mea, dar am și alte pasiuni. Îmi plac limbile străine. Sunt elevă a Liceului German Goethe din București și, pe lângă limba germană, eu mai studiez engleza, japoneza și franceza.
Îmi place să fiu pe scenă! De câte ori dansez, simt că mă transform și pentru asta vreau să mulțumesc atât profesorilor care mă pregătesc și familiei care mă susține necondiționat, dar și MBA Kids pentru toată susținerea.”
Alexandru Covalschi, vicecampion național la schi

La doar 7 ani, Alexandru Covalschi este vicecampion național la schi, titlu obținut în cadrul Minicupei României de Schi Alpin U12. Alex s-a urcat pe schiuri la 1 an și 7 luni, acest sport devenind mai mult decât o simplă pasiune pentru el.
„Numele meu este Alex Covalschi, schiez de când eram mic-mic. Tata și mama schiază și ei, astfel m-au încurajat și pe mine. Totul a început ca o joacă. Bine, mie îmi place sportul în general. După schi, cel mai mult îmi plac: motocrosssul, downhill‘ul și fotbalul. Însă tot pe pârtie mă simt cel mai bine. La schi am câștigat cele mai multe trofee și medalii, cred că și de asta îmi place așa mult – mereu sunt fericit când urc pe podium.
Când e zapadă, mă antrenez în fiecare weekend, chiar dacă prietenii mei vor să ne jucăm sau este vreo ieșire cu clasa. Mie mi-ar plăcea să fiu cu ei, dar în sezon nu prea am cum. Eu aleg să mă antrenez cu orice ocazie, fie că este foarte frig, bate vântul tare, e ceață sau ploaie. Doar așa mă simt mai puternic, mai sigur pe mine. Când nu e zăpadă în România, particip la cantonamentele organizate de echipă în Austria, pentru că îmi doresc să muncesc constant și să fiu mai bun. Fac parte din clubul de schi alpin Fast Line Rockets din Brașov și mă înțeleg bine cu toată echipa și antrenorul nostru, Alex Nisipeanu.
Sunt elev la Complexul Educațional Lauder-Reut, unde profesorii mei Medeea și Claudia mă susțin, înțelegându-mi pasiunea, iar eu le mulțumesc pentru asta. La școală îmi place matematica, șahul și lego-robotica. Uneori este greu, pentru că trebuie să-mi fac temele prin mașină, tren sau avion, când sunt între deplasările de la antrenamente, concursuri sau cantonamente. Însă vreau să fiu bun și la școală, nu doar la schi.
Îmi doresc să merg mai departe cu schiul, să câștig cât mai multe concursuri. Este ceea ce îmi place mie cel mai mult să fac. Sunt bucuros că am concurat pe majoritatea pârtiilor din țară, cunoscând astfel copii care au aceeași pasiune ca mine“.
Ruxandra Orga-Dumitriu, o scriitoare desăvârșită

Încă de la vârsta de 12 ani, Ruxandra este cel mai tânăr autor român cu două cărți disponibile în librăriile Cărturești și Humanitas: „Povestiri din suflet de copil și „O călătorie în Lumea Calităților și a Defectelor”.
„Calde salutări! Eu sunt Ruxandra Orga-Dumitriu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul O. Goga din Sibiu. Una din pasiunile mele este scrisul, care mă ajută să-mi exprim creativitatea și să transmit valorile în care cred. Un preot i-a spus tatălui meu odată că am talent, dar am și un talant, așa încât trebuie să-l înmulțesc! Prin scris pot ajunge la mulți oameni, mai ales copii, pe care sper să-i bucur în curând cu o nouă carte despre aventurile motanului meu, Dusty. Ador să cânt la pian, să ies cu prietenii în oraș, să-mi petrec timpul cu părinții și surioara mea, Georgia.
În 2023 am câștigat concursul „Tinere condeie”, organizat de Ministerul Educației încă din 1967, primind nota 10 pentru volumul „O călătorie în Lumea Calităților și a Defectelor”, despre care părintele Necula a afirmat că „este o veritabilă propunere educațională, o carte care efectiv vorbește!” Din ea s-a inspirat și o piesă de teatru ale cărei reprezentații au încântat deja mii de copii. În anul 2024 am primit premiul de excelență al MBAKids Academy, în cadrul căreia am urmat cursurile de Mindset Mastery cu Răzvan Vasile.
Aș vrea să transmit un mesaj important cititorilor revistei Forbes Kids. Să știți că, pe lângă calități, am și defecte: aș putea să învăț mai mult, să citesc mai mult, să nu mai pierd atâta timp în mediul online. Dar am avut perioade în care m-am focusat pe calitățile mele și am reușit! La fel pot toți copiii: unii sunt mai buni la mate, alții la chimie, la muzică sau sport. Dacă se concentrează pe calitățile lor, cu ajutorul Bunului Dumnezeu vor reuși!”
Filip Munteanu, un mic artist în devenire

Filip are 12 ani și este super-pasionat de artă și actorie, cu planuri mari în arhitectură. Îi place să fie în lumina reflectoarelor și nu de puține ori a demonstrat că acolo îi este locul, jucând în diverse spectacole sau filme.
,,Mă numesc Filip Munteanu și sunt elev în clasa a VI-a la Liceul Internațional IOANID. De când eram mic, am fost pasionat de sporturi, iar acum practic: fotbal, snowboard, schi, volei, ping-pong și joc baschet la Clubul Dan Dacian, la echipa de performanță 2011.
Îmi place să cânt, să dansez, să compun beat-uri și să cânt la pian. Fac parte din Cor cu Dor alături de care am multe concerte. Am participat la cursuri de hiphop la COBO Dance Center, iar cu momentul artistic pregătit am câștigat locul 1 la IOANID Talent Show. Fac parte din trupa The Hardest Generation Crew alături de care m-am calificat în finala Campionatului Mondial de Dans din Los Angeles.
Cea mai mare provocare din ultimii 2 ani a rămas rolul lui Florinel din serialul „Clanul” de la Pro TV. Ador să joc în filme, iar acest rol mi-a dat șansa să cunosc lumea filmului la un nivel foarte mare, să lucrez cu cei mai buni actori și regizori. Cele mai multe scene le-am jucat alături de părinții mei din film – Cătălina Grama și George Mihăiță. Până la finalul serialului am avut șansa să joc cu majoritatea actorilor și să interacționez cu toți cei 6 regizori.
Printre alte provocări se numără și spectacolele de la Opera Comică pentru Copii în care am jucat în roluri mari precum: Kurt din musicalul „Sunetul Muzicii”, Lawrence din „School of Rock”, dar și participarea în corul musicalului „Madagascar” în 40 de reprezentații. Una dintre cele mai frumoase experiențe a fost să fiu prezentator de 1 Iunie la emisiunea „Vorbește Lumea”
de la Pro TV, unde am fost mini Shurubel.
Când voi fi mare îmi doresc să devin arhitect, iar acum că am descoperit că sunt foarte talentat la actorie, îmi doresc să pot să le practic pe amândouă. Mulțumesc pe această cale familiei și tuturor profesorilor care mă susțin!
Sper să am parte de proiecte și experiențe la fel de frumoase în continuare!”
Darrin Alexandru Boldojar, campion național la calul cu mânere

Darrin a moștenit dragostea pentru gimnastică de la părinții lui, iar titlul de campion național la calul cu mânere îl bucură nespus, dar nu-l mulțumește. Muncește cu entuziasm și pasiune pentru a-și (re)descoperi superputerile.
„Salutare dragi cititori! Numele meu este Boldojar Darrin Alexandru și sunt un gimnast pasionat în vârstă de 11 ani. Nu vă mirați, e din familie. Părinții mei au fost și ei gimnaști la rândul lor, așa că mi-au transmis genele lor de supereroi.
Când a venit pandemia am început să mă antrenez cu tata în sufragerie, printre canapele și fotolii, agățat de perdele… Nu vă spun cum era… ca la circ! Am descoperit că am talent și pasiune pentru acest domeniu, așa că împreună cu părinții mei, după ridicarea restricțiilor pandemice, am decis să merg la un club profesionist,
C.S.Ș. 7 DINAMO, unde să am antrenori profesioniști și aparate adecvate.
După doar 7 luni de antrenament intensiv, se pare că munca mea a dat roade și în urma participării la prima mea competiție am obținut rezultate foarte bune: locul 4 la individual compus, locul 2 la cal cu mânere și locul 3 la inele, urmând ca în 2022 și 2023 să fiu campion național la aparatul meu preaferat, calul cu mânere. Nu e rău, nu? Dar nu mă opresc aici. Știu că nu va fi ușor, dar sunt hotărât să muncesc din greu și să mă perfecționez.
Mă antrenez cu seriozitate și entuziasm 5 zile pe săptămână, câte
5 ore pe zi. Sper să fiu sănătos și să pot continua să mă bucur de acest sport minunat.