FacebookTwitterLinkedIn

Adoră mirosul de cafea, e gurmand și încearcă să-și țină promisiunile. Așa se descrie George Soare, creatorul Tribute Salon, primul salon românesc membru al uniunii profesionale Haute Coiffure Française.

Timp de cinci ani, a fost asistentul Barbarei Wuillot, fost director artistic în cadrul „Haute Coiffure Française“, iar după înființarea Tribute Salon, în 2009, a parcurs o perioadă de șase luni de supraveghere și testare până la aprobarea finală a apartenenței la HCF, o premieră pentru România. George a început să lucreze în domeniu de la 17 ani (în prezent are aproape 29) și se prezintă drept „coafor”, lămurindu-mi cu această ocazie nelămuririle privind diferența dintre statutul de „hair-stylist“ și cel de „coafor“.

„Eu practic meseria de coafor, iar în urma specializărilor în visagism, coafuri speciale, stilism, colorimetrie și tunsoare, am devenit și hair-stylist”, explică el. Coaforul doar modelează părul, în timp ce un hair-stylist schimbă total imaginea clientului, ținând cont de toate elementele de mai sus. „Titulatura chiar contează“, ține să precizeze George, ,,pentru că e vorba de o altă treaptă pe scara meseriei, însă din păcate în dicționarul limbii române nu există încă un cuvânt care să redea foarte clar această diferență“.

Inspiraţie

Hotel: W Barcelona

Bucata muzicală preferată: Capricho Arabe

Formaţie: Die Antwoord

Instrumentul muzical: Chitara

Muzeu: Luvru

Pictură: „Sărutul“ lui Gustav Klimt

Magazin: „Abercrombie“ pe Champs-Élysées

Carte: „Mândrie și prejudecată“

Personalitatea admirată: Steve Jobs

Filmul preferat: „Million Dollar Baby“

Personajul de film: Gia

Locul preferat: Cola Beach, India

Motto: Carpe Diem

Replica preferată dintr-un film: „Cine vă recomandă?“ (BD la munte)

Principiul de business: Calitatea serviciilor

Momentul preferat al zilei: răsăritul

Stil de viaţă

Domiciliu: București

Gadget: iPod

Maşină: BMW 

Obiect preferat: stiloul

Designer vestimentar: Mircea Bărbulescu

Pantofi: Premiata

Parfum: Tonka Imperiale – Guerlain

Ingredient: Ghimbir

Mâncarea gătită: Chicken Tikka Butter Masala

Cafeaua: Espresso

Desert: Ecler

Băutura: Irish Coffee

Floare: Iasomie