
Adoră mirosul de cafea, e gurmand și încearcă să-și țină promisiunile. Așa se descrie George Soare, creatorul Tribute Salon, primul salon românesc membru al uniunii profesionale Haute Coiffure Française.
Timp de cinci ani, a fost asistentul Barbarei Wuillot, fost director artistic în cadrul „Haute Coiffure Française“, iar după înființarea Tribute Salon, în 2009, a parcurs o perioadă de șase luni de supraveghere și testare până la aprobarea finală a apartenenței la HCF, o premieră pentru România. George a început să lucreze în domeniu de la 17 ani (în prezent are aproape 29) și se prezintă drept „coafor”, lămurindu-mi cu această ocazie nelămuririle privind diferența dintre statutul de „hair-stylist“ și cel de „coafor“.
„Eu practic meseria de coafor, iar în urma specializărilor în visagism, coafuri speciale, stilism, colorimetrie și tunsoare, am devenit și hair-stylist”, explică el. Coaforul doar modelează părul, în timp ce un hair-stylist schimbă total imaginea clientului, ținând cont de toate elementele de mai sus. „Titulatura chiar contează“, ține să precizeze George, ,,pentru că e vorba de o altă treaptă pe scara meseriei, însă din păcate în dicționarul limbii române nu există încă un cuvânt care să redea foarte clar această diferență“.
Inspiraţie
Hotel: W Barcelona
Bucata muzicală preferată: Capricho Arabe
Formaţie: Die Antwoord
Instrumentul muzical: Chitara
Muzeu: Luvru
Pictură: „Sărutul“ lui Gustav Klimt
Magazin: „Abercrombie“ pe Champs-Élysées
Carte: „Mândrie și prejudecată“
Personalitatea admirată: Steve Jobs
Filmul preferat: „Million Dollar Baby“
Personajul de film: Gia
Locul preferat: Cola Beach, India
Motto: Carpe Diem
Replica preferată dintr-un film: „Cine vă recomandă?“ (BD la munte)
Principiul de business: Calitatea serviciilor
Momentul preferat al zilei: răsăritul
Stil de viaţă
Domiciliu: București
Gadget: iPod
Maşină: BMW
Obiect preferat: stiloul
Designer vestimentar: Mircea Bărbulescu
Pantofi: Premiata
Parfum: Tonka Imperiale – Guerlain
Ingredient: Ghimbir
Mâncarea gătită: Chicken Tikka Butter Masala
Cafeaua: Espresso
Desert: Ecler
Băutura: Irish Coffee
Floare: Iasomie