FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

Pentru aluat
200 g făină
100 g mălai
1 praf de sare
100 g unt
1 ou

Pentru umplutură
200 g mazăre din conservă
2 morcovi
4 cartofi mici
250 g somon file
250 g smântână
2 ouă

50 g parmezan ras
1 linguriţă unt pentru uns forma

sare

Mod de preparare

Frămânţi o cocă din ingredientele de la aluat, îi dai forma rotundă, o pui în folie alimentară şi o pui la frigider pentru 30 de minute.

Cureţi cartofii şi morcovii, îi tai felii şi îi pui la fiert pentru 20 de minute, iar mazărea o scurgi de zeamă. Fierbi somonul în apă clocotită cu un praf de sare 5 minute, după care îl scurgi şi-l rupi în bucăţi nu foarte mici.

Amesteci smântăna cu ouăle, cu parmezanul şi un praf de sare, adaugi mazărea, morcovii, cartofii şi somonul şi amesteci uşor.

Întinzi din aluat o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Înţepi aluatul cu o furculiţă şi pui amestecul de legume şi somon. O introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute. O laşi să se răcorească, după care o scoţi din formă.

Foto: Photoland/Profimedia