FacebookTwitterLinkedIn

Conform noului raport Business of Travel al Accor, în ultima perioadă cererea pentru călătoriile de afaceri a revenit, remarcându-se o tendință de întoarcere la evenimentele corporate în persoană.

Datele Deloitte spun că cheltuielile pentru călătoriile de business sunt mai mici cu doar 24% față de 2019 și se așteaptă să revină la nivelurile anterioare pandemiei până în 2024. De asemenea, un sondaj recent realizat de Accor privind călătoriile de afaceri la nivel global se aliniază cu această revenire la cheltuielile pre-pandemice, deoarece 57% dintre respondenți se așteaptă la o creștere a bugetului de călătorie în 2024 față de cheltuielile din 2023. Aceleași corporații plasează „experiența călătorului” pe locul al doilea ca importanță crucială în 2024, după economiile de costuri în ordinea importanței. Iar 46% dintre respondenți au confirmat că nu este probabil să limiteze călătoriile de afaceri pentru restul anului.

„ (…) În condițiile în care companiile încearcă să găsească un echilibru între productivitate și scop, este o perioadă de mari schimbări și reevaluări pentru industrie. Ceea ce este clar este că, după o perioadă de inactivitate, delegații sunt nerăbdători să pornească din nou la drum. Concentrându-se pe valoare, sustenabilitate și găsind un echilibru între muncă și timp liber care să asigure bunăstarea angajaților, companiile pot crește veniturile și revigora arta de a fi față în față”,explică Saskia Gentil, SVP Sales, Europe & North Africa la Accor.

Valoarea întâlnirilor față în față este de netăgăduit, iar profesioniștii estimează venituri cu 25% mai mari atunci când se întâlnesc în persoană. Iar profitul nu este singura ecuație atunci când angajații au nevoie de interacțiunea cu colegii și asociații pentru sănătatea lor mentală și satisfacția la locul de muncă. Fiecare călătorie este evaluată cu atenție în termeni de ROI și ROE – rentabilitatea investiției și, din ce în ce mai mult, rentabilitatea așteptărilor – fără randament, nu există niciun zbor.

„Întâlnirile virtuale sunt o parte acceptată a mediului de lucru în moduri care nu erau frecvente înainte de Covid, dar până când tehnologia nu va ajunge din urmă și până când hologramele vor putea zâmbi cu trăire, afacerile încă se vor încheia cu o strângere de mână”, se concluzionează în raportul Business of Travel Accor.

Accor este un grup hotelier ce oferă experiențe în peste 110 țări, prin intermediul a 5.400 de proprietăți, 10.000 de restaurante și baruri, facilități de wellness sau spații de lucru flexibile. Grupul are unul dintre cele mai diverse ecosisteme de ospitalitate din industrie, ce cuprinde peste 40 de branduri hoteliere, de la categoria de lux la cea economică, precum și cea de lifestyle prin intermediul Ennismore. Fondată în  anul  1967, Accor SA are sediul central în Franța și este listată public pe Euronext Paris (cod ISIN: FR0000120404) și pe piața OTC (Ticker: ACCYY) din Statele Unite.