FacebookTwitterLinkedIn

ZU TV va avea ca target tinerii din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani, potrivit managerului de proiect, Mihai Morar, și va fi lansată pe 3 aprilie a.c., odată cu prima ediție a premiilor muzicale ZU Music Awards (ZUMA), organizate la Romexpo.

Mihai Morar a mai spus că transformarea din GSP TV în Zu TV face parte din strategia Antena Group de a se dezvolta pe zona de entertainment.

Potrivit noii grile, producţia proprie scade de la 62,65 la 22%, iar producţiile altor producători cresc de la 37,35 la 78%. De asemenea, programele de informare scad de la 37,50 la 3,50%, cele de divertisment cresc de la 50,50 la 77,80%, publicitatea scade de la 12 la 9,80% și se introduc: programe educative (1,80%), culturale (2,40%) și filme (4,70%).

Potrivit datelor depuse la CNA, conceptul stației este de „divertisment, muzică, informaţie şi lifestyle urban – un post care va aduce în peisajul media românesc un suflu nou, care vine din spiritul ZU şi personalitatea puternică a brandului ZU, creativitate, interacţiune, dinamism, adaptabilitate, flexibilitate, actualitate”.

De asemenea, în proiectul depus se mai afirmă: „Prin sinergia cu staţiile Antena Group, ZU TV va completa şi amplifica spaţiul de exprimare al industriei muzicale româneşti. ZU TV, alături de ZU Radio, îşi propune să fie cea mai puternică platforma muzicală şi lifestyle urban a artiştilor români. Va fi singura televiziune de muzică şi lifestyle urban care va dezvolta conţinut local autentic pe baza inputului telespectatorilor săi. Interactivitatea permanentă cu telespectatorii va oferi artiştilor români unicul loc de exprimare cu răspunsuri în timp real la cerinţele publicului”.

Jurnalul de ştiri al televiziunii se numește „ZU Trends” (zece grupaje de ştiri, din două în două ore, cu durată de patru minute, difuzându-se de luni până vineri).

Descrierea buletinului informativ este urmatoarea: „știrile ZU înseamnă doar ştirile care contează pentru target-ul nostru, vorbim despre vedetele cele mai populare din lumea muzicii, despre noii sosiţi dar şi despre consacraţi, atât artişti români cât şi internaţionali.

„ZU Trends” măsoară popularitatea, viralitatea şi potenţialul generator de buzz, toate legate de subiectele, viaţa şi activitatea artiştilor din lumea muzicală locală şi de peste hotare”.

Reprezentanții Biroului de Licențe și Autorizări din CNA au observat faptul că deşi se solicită un format generalist, „potrivit structurii serviciului de programe, pare a fi un format tematic-muzical aşa cum şi în proiectul de prezentare se precizează”.

Mihai Morar a declarat în ședința CNA că televiziunea nu își propune să fie una muzicală – „ZU nu a fost nicioadată doar un radio. El a transmis un spirit”.

Monica Gubernat a întrebat care este diferența dintre Antena Stars și ZU TV, iar Mihai Morar a declarat, printre altele: „Bianca Drăgusanu e un subiect la Antena Stars, la ZU TV nu va fi”.

Lorand Turos a fost de parere că pentru acest proiect ar trebui solicitată o altă licență, exprimându-și îngrijorarea față de publicul GSP Tv, care va fi dezamăgit ca urmare a desființării televiziunii de sport. De asemenea, el a invocat și faptul că GSP TV este în lista must-carry pentru 2014 (pe locul 16 – n. red.). „Și eu cred același lucru: că puteați obține o licență nouă cu ZU TV”, a considerat Narcisa Iorga.

Proiectul a fost suținut în fața Consiliului de către Mihai Morar (manager de proiect), Toni Teșiu (director de programe Radio ZU), Claudiu Oprea (șef de producție Antena Group) și Mirela Bomboe (jurist; reprezentantul trustului la CNA).

Acţionariatul Antena TV Group este: Voiculescu Camelia Rodica – 41,78%, Voiculescu Corina Mirela – 37,45%, Lazăr Mihai – 8,64%, Gheorghe Anca Raluca – 4,32%, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (membru fondator şi preşedinte – Dan Voiculescu) – 3,91%, Grivco SA – 3,87%.

Acţionarii Grupului Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA sunt: Voiculescu Camelia Rodica –39,1%, Voiculescu Corina Mirela – 39.1%, Gheorghe Anca Raluca – 10%, Lazăr Mihai – 10% şi Constanda Elena Sorina – 1,75%.

Din 2008 până în 2013 GSP Tv a primit cinci sancţiuni de la CNA (patru somaţii și o amendă).

Licenţă audiovizuală pentru televiziunea a fost obţinută la data de 24 ianuarie 2008 de SC CAMINA TRUST SRL pentru serviciul de programe ARENNA TV.

La 18 iunie 2008 s-a modificat denumirea televiziunii în GSP TV (iar in 8 iulie 2008 s-a aprobat soluţia tehnică pentru alte trei televiziuni secundare GSP TV 2, GSP TV 3 şi GSP TV 4 (GSP deținea drepturi pentru fotbal și nu putea difuza toate meciurile pe un singur canal); la 15 martie 2011 s-a schimbat sediul social şi structura serviciului de programe, cu renunţarea la televiziunile secundare. La 6 septembrie 2011 licenţa a fost cedată către SC ANTENA TV GROUP SA și în 13 septembrie 2012 s-a modificat sigla şi structura serviciului de programe.

CNA are în prezent înregistrate 11 televiziuni tematic-muzicale licenţiate în România – MTV, Music Channel, Music Channel, H!t Music Channel, Kiss Tv, Mooz Ro Tv, Mooz Hits Tv, Mooz Dance Tv, Musicmix, Musiklub şi UTV, trei televiziuni cu muzică de petrecere, manele – Mynele Tv, Nota Tv și Taraf Tv și patru televiziuni de muzică populară și folclor – Etno Tv, Inedit Tv, Favorit Tv și Hora TV.