FacebookTwitterLinkedIn

Copiii au nevoie de o mulțime de oportunități de a-și exersa mișcarea! Așa învață și cresc

Dacă despre beneficiile fizice ale mișcării – întărirea inimii și a plămânilor, prevenirea în greutate, oase sănătoase, bună dispoziție – sunt conștienți atât părinții, cât și profesorii, despre legătura strânsă cu performanța școlară se vorbește prea puțin. Deși studiile arată clar că cei mici nu-și folosesc doar mintea pentru a  învăța despre lumea din jurul lor, ci și trupul. Activitatea fizică „energizează”, de fapt, celulele nervoase și ajută la creșterea puterii de concentrare și memorare. Copiii activi și motrici sunt mai receptivi, mai curioși, mai abili. În pedagogia montessori, în timpul activităților fizice, lecțiile cognitive – de la sortat, la numărat – sunt consolidate prin mișcări fizice. Pentru că atunci când fac mișcare, copiii învață despre control și libertate, despre limite și despre împingerea lor. Și lecțiile nu rămân doar în teren. Acestea se oglindesc în toate domeniile și îi ajută să se dezvolte sănătos.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă unui copil 60 de minute de activitate fizică. Încurajați joaca și mișcarea, în orice formă! Noi vă propunem pentru vara asta, distracția pe roți!

Skateboarding, play & fun

Skateboarding-ul este un sport, o formă de artă, un stil de viață și o cultură. O simbioză între graffiti, artă, muzică, atitudine și dorința de libertate. Poate fi adesea „etichetat” drept sportul copiilor care adoră adrenalina. Însă chiar dacă poate fi periculos, oferă experiențe pe măsură. Skateboarding-ul este despre cădere și revenire pe placă. Cu încurajare și coaching corect, copiii care practică skateboard vor fi motivați să învețe cum să cadă. Ei vor învăța apoi să meargă mai departe și să devină mai buni, indiferent de câte nereușite au parte. Astfel, skateboard-ul  devine o lecție minunată despre rezistență și perseverență. Asigurați-vă că au echipamentul adecvat pentru a fi protejați împotriva rănirii și pentru a-și atinge obiectivele!

Karting time

Toți viitorii șoferi, fie de curse, fie amatori, încep această aventură de undeva. Atunci, de ce nu din parc! Nicio altă experiență nu poate oferi mai mare încredere în sine, decât conducerea proprie-i mașini, activitate pe care orice copil o adoră. Mai mult, volanul „cere” responsabilitate, rapiditate în reacții, atenție sporită și grijă față de ceilalți participanți la trafic. O experiență complexă, atât din punct de vedere motric, cât și emoțional și cognitiv.

Există o legătură specială între copii și biciclete…

…care nu poate fi ruptă niciodată. Învățarea mersului pe bicicletă este un ritual, un pașaport de trecere într-o altă etapă a copilăriei. Bicicletele reprezintă distracție, libertate și aer proaspăt – tot ce este bun pentru un copil. Ajută la îmbunătățirea forței musculare, la întărirea oaselor și la prevenirea obezității. Dezvoltă eficient mușchii corpului și întărește coloana vertebrală, prevenind deformarea ei. Dar nu numai că îi ajută să crească fizic, ci le permite să se dezvolte mental și emoțional. Pe bicicletă, copiii își formează echilibrul și coordonarea. Și tot pe șa, crește încrederea în sine și abilitatea de a lua decizii. Singurul lucru pe care tu, ca părinte, trebuie să-l faci este să creezi o atmosferă sigură pe care să o explorezi.  Ciclismul este distractiv, accesibil și sănătos pentru întreaga familie. Așa că nu uitați acasă casca, genuncherele și cotierele și sus, pe roți!

Marea trotineriadă

Pe două sau trei roți, distracția pe trotinetă este asigurată. Copiii se simt liberi și hotărâți și devin mai conștienți de corpul lor și mai puțin intimidați. Trotinetele necesită un efort fizic destul de important, chiar și propulsate cu ajutorul unui picior, tot e nevoie de o bună coordonare a corpului, pentru menținerea echilibrului. Dezvoltarea mușchilor și creșterea rezistenței fizice sunt doar două dintre beneficiile folosirii trotinetei. De asemenea, copiii își dezvoltă și
auto-controlul, dar vor învăța și cum să își stăpânească emoțiile, mai ales atunci când trebuie să ia decizii rapide.

Hoverboard-ul, vehicul „la modă”

Un copil care iubește hoverboard-ul va deveni fericit, sănătos și activ. Pentru că cel mai modern vehicul pe roți, pe lângă faptul că este foarte cool, utilizează mișcare și echilibru intuitiv. Înclinarea, îndoirea genunchilor și contrabalansarea greutății sunt toate vitale pentru a urca pe un hoverboard. Odată învățată mișcarea, însă, niciun copil nu mai renunță la ea. Nu numai că e distractiv, dar oferă încredere și experiențe inedite.