FacebookTwitterLinkedIn

Grupul nu este afiliat cu WeChat sau cu proprietarul său Tencent, dar încearcă să blocheze ordinul președintelui din 6 august, despre care spune că este neconstituțional. Potrivit The Journal, grupul consideră că ordinul emis încalcă procesele cuvenite ale utilizatorilor și drepturile de exprimare liberă.

Ordinul executiv al președintelui Trump blochează explicit „orice tranzacție care are legătură cu WeChat”.

WeChat, cum ar fi TikTok … poate fi folosit și pentru campaniile de dezinformare de care beneficiază Partidul Comunist Chinez”, se arată în ordinul lui Trump împotriva WeChat. Atât WeChat, cât și TikTok au susținut că nu reprezintă riscuri de securitate.

În cadrul procesului, grupul susține că interdicția vizează chinez-americanii.

Este aplicația principală pentru vorbitorii de chineză din SUA, pentru a participa la viața socială prin conectarea cu cei dragi, împărtășind momente speciale, argumentând idei, primind știri la zi și participând la discuții politice și advocacy.

Conform acestuia, aplicația a devenit „esențială pentru desfășurarea vieții zilnice, pentru utilizatorii săi; mulți dintre ei petrec în mod regulat ore în fiecare zi.”

Sâmbătă, TikTok a confirmat că intenționează să dea în judecată administrația Trump pentru ordin. A fost în discuții cu Microsoft despre gigantul software care a dobândit operațiunile americane ale TikTok, iar alte companii, inclusiv Twitter și Oracle, au fost, de asemenea, în discuții separate cu TikTok.

Alianța utilizatorilor WeChat este formată din oameni care spun că depind de WeChat în scopuri personale și de afaceri. Un avocat al grupului spune că speră că administrația Trump să ofere o notificare pentru tranzacțiile WeChat care vor fi supuse interdicției, conform The Journal.

WeChat este utilizat pe scară largă pentru cumpărături, plăți și alte tranzacții de afaceri în China; cu aproximativ 1 miliard de utilizatori în țara respectivă, comparativ cu 1,5 milioane de utilizatori din SUA.